ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΟΥ

Είστε συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ;

Όχι. Όπως όλοι οι Ιδιώτες Ιατροί της Χώρας, είμαι πιστοποιημένος από τον ΕΟΠΥΥ για ηλεκτρονική συνταγογράφηση φαρμάκων και εξετάσεων στον ΕΟΠΥΥ αλλά δεν έχω συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ. Αυτό σημαίνει ότι δεν αμείβομαι από το Κράτος για τις υπηρεσίες που παρέχω αλλά από τον κάθε ασθενή που επισκέπτεται το Ιατρείο μου.

Πόσο κοστίζει η συνταγογράφηση φαρμάκων στο Ιατρείο σας;

Για το κόστος συνταγογράφησης των φαρμάκων μπορείτε να ενημερωθείτε στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4209392 ή 6978993512.

Έκλεισα ραντεβού για συνταγογράφηση φαρμάκων αλλά συγγενικό πρόσωπο επιθυμεί να σας δείξει εξετάσεις αίματος που έκανε πρόσφατα.

Μπορείτε να προσέλθετε για τη συνταγογράφησή σας η οποία θα γίνει κανονικά, αλλά ο συγγενής σας θα λάβει νέο ραντεβού στο οποίο θα προσέλθει ο ίδιος, θα καταγραφεί το ιστορικό του, θα υποβληθεί σε φυσική εξέταση και ακολούθως θα καταγραφούν οι εργαστηριακές του εξετάσεις. Τότε θα συζητηθεί οτιδήποτε παθολογικό και ο συγγενής σας θα λάβει επίσημη Ιατρική συμβουλή, θεραπεία ή σύσταση για περαιτέρω έλεγχο σχετικό με το πρόβλημα υγείας του.

Πόσο χρόνο δίδετε στην εξέταση ασθενών;

Ο χρόνος που απαιτείται για την επίσκεψη ενός νέου ασθενούς στο Ιατρείο είναι μια ώρα. Επόμενες επισκέψεις του ίδιου ασθενούς θα διαρκέσουν 30-45 λεπτά αλλά και πάλι μπορεί να απαιτείται χρόνος όχι μικρότερος της μιας ώρας. Αρκετές είναι οι περιπτώσεις που λόγω της πολυπλοκότητας της νόσου η πρώτη επίσκεψη φτάνει τη 1 ½ ώρα, αλλά αυτό δεν είναι ο κανόνας.

Υπάρχει επιπλέον κόστος όταν στην επίσκεψη συνταγογραφούνται εξετάσεις ή/και φάρμακα;

Αν επιθυμείτε τη συνταγογράφηση φαρμάκων που λαμβάνετε για χρόνια νοσήματα αφού έχετε εξεταστεί και λάβει οδηγίες ή αγωγή για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα υγείας, τότε ναι. Σε κάθε άλλη περίπτωση όχι. Δεν σας επιβαρύνει κανένα πρόσθετο κόστος όταν σας συνταγογραφούμε εξετάσεις ή φάρμακα για τον έλεγχο και θεραπεία του νοσήματος για το οποίο μας επισκέπτεστε. Επίσκεψη για οποιοδήποτε λόγο περιλαμβάνει με ολοκληρωμένο τρόπο τόσο τη καταγραφή του ιστορικού και τη φυσική εξέταση, τη συνταγογράφηση των εξετάσεων (όπου απαιτούνται) και τη συνταγογράφηση της θεραπείας. Αυτά περιλαμβάνονται στην αρχική αμοιβή που σας έχει γνωστοποιηθεί. Η επανεξέταση (όπου κρίνεται αναγκαία) είναι δωρεάν.

Που μπορώ να σας επισκεφτώ;

Το Ιατρείο βρίσκεται στο Πειραιά, στην περιοχή της Αγίας Σοφίας, στη διεύθυνση Φωτίου Κορυτσάς 7. Λειτουργεί κατόπιν ραντεβού, τις ημέρες Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, απογευματινές ώρες. Επίσης μπορούμε να σας δούμε στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, Διστόμου 5-7 επίσης κατόπιν ραντεβού από Δευτέρα έως Παρασκευή πρωινές ώρες ή απόγευμα Τρίτη και Πέμπτη.

Μπορώ να επικοινωνήσω μαζί σας στο κινητό;

Τα ραντεβού κλείνονται στο σταθερό τηλέφωνο 2104209392 για τον Πειραιά και στο 2106862804 για το Μαρούσι. Στο κινητό τηλέφωνο μπορείτε να επικοινωνείτε για οποιαδήποτε θέμα. Σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η απάντηση της κλήσης αφήνετε γραπτό μήνυμα και η κλήση σας θα επιστραφεί το συντομότερο δυνατόν. Αναφέρατε Όνομα και Επώνυμο στο μήνυμα σας και ιδανικά το λόγο που επικοινωνείτε.

Μπορώ να κάνω ετήσιο έλεγχο υγείας: Check-up;

Η βάση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας είναι ο ετήσιος έλεγχος που γίνεται σε κάθε άνθρωπο είτε πάσχει είτε δεν πάσχει από κάποιο χρόνιο νόσημα και πάντα ανάλογα της ηλικίας του και των παραγόντων κινδύνου (βάσει συνηθειών, εργασίας ή γενετικού υπόβαθρου). Στο Ιατρείο μας, προάγουμε τον ετήσιο έλεγχο Check-up, δεδομένου ότι πρόδρομες εκδηλώσεις σοβαρών προβλημάτων υγείας μπορούν να γίνουν αντιληπτές και να έχουμε πρώιμη διάγνωση. Ανασκόπηση του ιστορικού, εκτέλεση εργαστηριακών εξετάσεων, έλεγχος των στόχων από προηγούμενη επίσκεψη, ανασκόπηση των εμβολιαστικών αναγκών του ασθενούς, πλήρης φυσική εξέταση, ηλεκτροκαρδιογράφημα και επί ενδείξεων ακτινογραφία θώρακος ή άλλη απεικόνιση. Αυτές είναι πράξεις που γίνονται κατά το ετήσιο Check-up κάθε ασθενούς μας. Οι εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις συνταγογραφούνται στον ΕΟΠΥΥ και εκτελούνται σε οποιοδήποτε Ιδιωτικό ή Κρατικό εργαστήριο. Μπορείτε επίσης να υποβληθείτε στον ετήσιο Ιατρικό έλεγχο και στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών με πακέτα ασφαλειών ή και ιδιωτικά αν το επιθυμείτε. Για πληροφορίες επικοινωνήστε με το 2106862804.

Μπορείτε να μου συνταγογραφήσετε φάρμακα;

Όπως όλοι οι Ιδιώτες Ιατροί της Χώρας, λόγω της πιστοποίησης από τον ΕΟΠΥΥ, μπορούμε και συνταγογραφούμε ηλεκτρονικά τα φάρμακα των ασθενών μας. Οι συνταγές εκτελούνται στα Ιδιωτικά φαρμακεία με τη συνήθη συμμετοχή. Ακριβά φάρμακα εκτελούνται σε Κρατικά φαρμακεία ή Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, συνοδευόμενα από Ιατρική Γνωμάτευση. Ειδικά φάρμακα (Ογκολογίας, Αιματολογίας, Νεφρολογίας ή Ρευματολογίας) πρέπει να διαθέτει ο ασθενής γνωμάτευση αντίστοιχου Ειδικού Ιατρού και ένδειξη για επανάληψη από τον Οικογενειακό του Ιατρό.

Μπορώ να σας επισκεφτώ για εξέταση ή συζήτηση των προβλημάτων υγείας μου; Πόσο κοστίζει η επίσκεψη;

Μπορείτε να μας επισκεφτείτε μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στα τηλέφωνα επικοινωνίας του Ιατρείου. Ο προγραμματισμός των ραντεβού είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του Ιατρείου και την ομαλή επίσκεψή σας σε αυτό. Κλείνετε το ραντεβού καθορίζοντας τον λόγο της επίσκεψής σας, αν είστε νέος ασθενής στο Ιατρείο μας ή όχι και δίδοντας σαφή στοιχεία επικοινωνίας (όνομα, επώνυμο και τηλέφωνο). Μπορείτε να ενημερωθείτε για το κόστος στα τηλέφωνα επικοινωνίας: 210-4209392 ή 6978993512.

Πόσο χρόνο δίδετε στη συνταγογράφηση φαρμάκων ή/και εξετάσεων;

Ο χρόνος που διαθέτω για τη συνταγογράφηση φαρμάκων ή/και εξετάσεων ανά ασθενή είναι 15 λεπτά. Η τήρηση των χρονικών αυτών ορίων είναι καθοριστικής σημασίας για τη σωστή λειτουργία του Ιατρείου αλλά και την παροχή σωστών υπηρεσιών υγείας για τους ασθενείς μου.

Πόσο κοστίζει η επανεξέταση;

Η επανεξέτασή σας, δηλαδή η δεύτερη επίσκεψή σας στο Ιατρείο για τον ίδιο λόγο, με στόχο τον έλεγχο των εργαστηριακών εξετάσεων ή την πορεία της νόσου για την οποία επισκεφτήκατε αρχικά το Ιατρείο είναι απολύτως δωρεάν. Επανεξέταση σχεδόν πάντα προτείνεται για παρακολούθηση της πορείας της νόσου, εκτός και αν γίνει τηλεφωνικά, όποτε αυτό κρίνεται ασφαλές. Το ότι είναι δωρεάν σας τονίζεται και από τον ίδιο τον Ιατρό κατά τη στιγμή του προγραμματισμού της επανεξέτασης.

Δεν προλαβαίνω να έρθω στο ραντεβού που καθορίσαμε, τι πρέπει να κάνω;

Η ομαλή λειτουργία του Ιατρείου αφορά στην άριστη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς μας. Παρακαλείστε να ενημερώνετε πάντα κάθε πρόθεση για ακύρωση ή αλλαγή του ραντεβού σας. Στη θέση σας μπορεί ένας άλλος ασθενής να εξυπηρετηθεί.

Έχει διαφορά το κόστος της επίσκεψης στο Μαρούσι;

Η μόνη διαφορά στο κόστος αφορά στο αν είναι Παθολογική ή Λοιμωξιολογική επίσκεψη. Καμία άλλη διαφορά.

Τηλεφώνησα στο 2106862804 και απαντά γραμματέας για άλλο Ιατρό.

Η γραμματέας απαντά για το Διευθυντή της Παθολογικής και Λοιμωξιολογικής Κλινικής τους Ιατρικού Κέντρου Αθηνών. Διευθυντής της Κλινικής είναι ο Δρ. Παναγίωτης Γαργαλιάνος – Κακολύρης Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος. Συνεργάτης Ιατρός και Επιμελητής της Κλινικής αυτής είναι ο Ιατρός Νικόλαος Γ. Μουσσάς, Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος. Στο τηλέφωνο αυτό μπορείτε να κλείσε ραντεβού για επίσκεψη με τον Ιατρό Νικόλαο Μουσσά ή τον Παναγίωτη Γαργαλιάνο – Κακολύρη.